Op iedere vraag een passend antwoord.

“Goede en passende oplossing!”

The Bill Doctor reageert snel en bieden passende oplossingen. Ook helpen ze mij altijd goed en geduldig met mijn vele vragen.

Mevr. I. van Dasselaar

Landgoed Vollenhoven B.V.

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

  • Zekerheid dankzij vaste tarieven
  • Geen verrassingen
  • Stabiliteit

Teruglevering

Wat is salderen?

De hoeveelheid stroom die je in een verbruiksjaar van het net afneemt, wordt één-op-één weggestreept tegen de hoeveelheid stroom die je zelf teruglevert aan het net. Je betaalt dus alleen leveringskosten over het netto verbruik (afgenomen stroom min teruggeleverde stroom).


Wat wordt bedoeld met opslag?

Dit verwijst naar energieopslagsystemen, zoals batterijen, die de opgewekte elektriciteit van zonnepanelen kunnen opslaan voor later gebruik.


Wat wordt bedoeld met sturing?

Dit omvat de technologieën en systemen die het gebruik en de distributie van opgewekte en opgeslagen energie beheren. Dit kan energiebeheersystemen en software omvatten die ervoor zorgen dat energie efficiënt wordt gebruikt en verdeeld.




Kleinverbruik aansluitingen met zonnepanelen, opslag of sturing


Wordt er gesaldeerd?

Ja, voor kleinverbruik-aansluitingen (tot en met 3x80A) met zonnepanelen, opslag of sturing geldt de salderingsregeling. Deze regeling is wettelijk gegarandeerd tot en met 31 december 2026. Wat daarna gebeurt, hangt af van nieuwe wetgeving. Eventuele wijzigingen worden door je energieleverancier doorgevoerd zodra deze van kracht zijn.

De salderingsregeling bestaat uit twee onderdelen:

  1. Salderen van leveringstarieven
  2. Salderen van de energiebelasting

1. Salderen van de leveringstarieven

Terugleververgoeding
Als je meer stroom teruglevert dan je afneemt, ontvang je over het overschot een terugleververgoeding. Voor kleinverbruik-aansluitingen is deze vergoeding gelijk aan het leveringstarief.

Jaarlijkse verrekening
Salderen gebeurt per verbruiksjaar (niet per kalenderjaar). Op de jaarafrekening zie je precies hoeveel stroom je hebt afgenomen en hoeveel je hebt teruggeleverd. Bij een overschot aan opgewekte stroom ontvang je de terugleververgoeding.

2. Salderen van de energiebelasting

Ook voor de energiebelasting geldt dat je alleen belasting betaalt over het netto verbruik. De teruggeleverde stroom wordt hierbij één-op-één verrekend met de afgenomen stroom.


Jaarlijkse verrekening

Net als bij de leveringstarieven vindt de verrekening van energiebelasting plaats op jaarbasis. Als je in een verbruiksjaar meer stroom opwekt dan je afneemt, betaal je geen energiebelasting over dat overschot.

Onze partnerleverancier past de wettelijke salderingsregeling correct toe. Je wordt dus eerlijk gecompenseerd voor de stroom die je opwekt met je zonnepanelen.


Betaal ik terugleverkosten?

Goed nieuws: bij onze energieleverancier betaal je geen terugleverkosten. Veel andere leveranciers brengen tegenwoordig kosten in rekening voor het terugleveren van stroom, maar dat is bij ons niet het geval.

Wanneer je op een aansluiting meer stroom teruglevert dan je afneemt (netto teruglevering), ontvang je voor die teruggeleverde stroom (per kWh) gewoon hetzelfde tarief als je zou betalen voor afgenomen stroom.


Staat de terugleververgoeding echt vast?

Ja, bij dit aanbod is de terugleververgoeding gegarandeerd voor de volledige looptijd van het contract. Hoewel terugleververgoedingen en extra kosten de laatste tijd veel in het nieuws zijn, hoef je je daar bij ons geen zorgen over te maken. De afgesproken vergoeding voor teruggeleverde stroom blijft gedurende de hele contractperiode onveranderd.




Grootverbruik-aansluitingen met zonnepanelen, opslag of sturing


Wordt er gesaldeerd?

Nee, voor grootverbruik-aansluitingen (groter dan 3x80A) met zonnepanelen, opslag of sturing geldt de salderingsregeling niet.

Deze aansluitingen betalen altijd het volledige leveringstarief inclusief energiebelasting voor de stroom die zij uit het net verbruiken.


Betaal ik terugleverkosten?

Nee, er worden bij een grootverbruik-aansluiting geen terugleverkosten in rekening gebracht. Wanneer je met een grootverbruik aansluiting stroom teruglevert, dan ontvang je voor die teruggeleverde stroom een vaste terugleververgoeding (per kWh).


Staat de terugleververgoeding echt vast?

Wanneer een grootverbruik-aansluiting stroom teruglevert aan het net, ontvangen zij daarvoor een vaste terugleververgoeding. Deze vergoeding bedraagt 20% van de marktprijs op het moment van afsluiten van het energiecontract.

Het teruglevertarief wordt vastgesteld bij het aangaan van het contract en blijft gedurende de gehele looptijd van het contract gelijk.




Informatie voor zowel kleinverbruik als grootverbruik aansluitingen met zonnepanelen, opslag of sturing (nu of in de toekomst)


Ik heb geen zonnepanelen. Waarom staan er toch teruglevertarieven in mijn aanbod?

Hoewel we maandelijks controles uitvoeren in samenwerking met de energieleveranciers, kunnen we niet altijd met 100% zekerheid vaststellen of er zonnepanelen zijn aangesloten op een specifieke elektriciteitsaansluiting.

Om misverstanden te voorkomen, tonen we daarom ook de tarieven voor situaties met zonnepanelen, opslag of sturing – zelfs als volgens onze gegevens op jouw aansluiting geen zonnepanelen aanwezig zijn.

Wanneer je akkoord gaat met het 3-jarige aanbod, vragen we je daarom expliciet aan te geven of er wel of geen zonnepanelen aanwezig zijn. Op basis daarvan zorgen wij dat het juiste tarief wordt toegepast.


Ik heb nu geen zonnepanelen, opslag of sturing, maar misschien in de toekomst wel. Wat betekent dat voor mijn energiecontract?

Als je op het moment van afsluiten van dit 3-jarige energiecontract geen zonnepanelen, opslag of sturing hebt, dan gelden de tarieven voor “aansluitingen zonder opwekking, opslag of sturing”.

Plaats je tijdens de looptijd van het contract alsnog zonnepanelen, opslag of een sturingssysteem? Dan blijven de oorspronkelijke tarieven niet van toepassing. In dat geval wordt je contract automatisch omgezet naar een standaard energiecontract met teruglevering, opslag en sturing met bijbehorende voorwaarden en tarieven.

Daarom adviseren we om vooraf contact met ons op te nemen als je overweegt om zonnepanelen, opslag of sturing te installeren. Zo kunnen we samen bekijken wat dit betekent voor je energiecontract en welke mogelijkheden er zijn.




Waar moet ik nog meer op letten als ik zonnepanelen, opslag of sturing wil installeren?

Voor kleinverbruik-aansluitingen (t/m 3x80A)

Als je zonnepanelen installeert, ben je verplicht deze aan te melden via www.energieleveren.nl. Zo weet de netbeheerder dat jouw aansluiting ook stroom kan terugleveren aan het net.

Voor grootverbruik-aansluitingen (> 3x80A)

Bij grootverbruik adviseren wij om altijd eerst contact op te nemen met je netbeheerder voordat je zonnepanelen, opslag of sturing laat installeren.
Niet elke locatie mag automatisch stroom terugleveren, en in veel regio’s zijn er momenteel lange wachtlijsten of capaciteitsbeperkingen voor teruglevering aan het net.

Door dit vooraf goed af te stemmen voorkom je verrassingen en weet je zeker wat technisch en contractueel mogelijk is.

“ Wij onderhandelen altijd eerst met de huidige leverancier, om een overstap te voorkomen.