Verplicht tot Europese aanbesteding?

“Meer wensen wij ons niet!"

Wij kunnen niets anders zeggen dat wij helemaal tevreden zijn. Een goed geregelde overstapservice, dat volledig ligt bij "The Bill Doctor", hele gunstige prijzen (sowieso lager dan de concurrenten), een prima klantenservice ..... Meer wensen wij ons niet!

Dhr. R. Koopman (Directeur)

Basisschool Joannes XIII te Utrecht

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

  • Maximale ontzorging van de beheerders
  • Doorlopende kostenbesparing
  • Direct aanspreekpunt voor alle vragen
  • Proactief attenderen op besparingen
  • Geheel kosteloze en vrijblijvende energiescans
  • Volledig onafhankelijk

Memorandum

In samenspraak met één van onze partners: de Onderwijs Inkoop Groep, hebben wij voor diverse andere grote scholengemeenschapen onderzocht of men Europees aanbesteding plichtig was. Hiervoor heeft advocatenkantoor gespecialiseerd in aanbestedingsrecht een memorandum geschreven.

Uit de memoranda van deze experts vloeit voort dat schoolbesturen enkel Europees hoeven aan te besteden indien de geraamde waarde van de opdracht (excl. BTW) de toepasselijke drempelwaarde overschrijdt. De drempelwaarde voor leveringen en diensten voor publiekrechtelijke instellingen zoals scholen bedraagt voor 2014: 207.000 euro (excl. BTW).

De duur van de opdrachten/contracten word door de entiteit zelf bepaald. In de energiewereld kent het leeuwendeel van de vaste contracten een duur van 1 jaar, waarbij de leveringscontracten van kleinzakelijke en grootzakelijke aansluitingen en elektra- en gascontracten doorgaans worden gescheiden.

De geraamde waarde van deze opdracht is het gemiddelde kale leveringstarief vermenigvuldigd met het totale jaarverbruik. Alle overige kosten waaronder energiebelasting, netwerkkosten, ODE, enz. mogen hierin niet worden meegenomen.

Voor zover de theorie.

"Hoogwaardige service, ongeacht de energieleverancier."

Praktijk

In de praktijk zijn wij tot op heden nog niet één scholengemeenschap tegengekomen dat de drempelwaarde voor Europese Aanbesteding overschrijdt. Dit is niet vreemd daar wij het dan hebben over een jaarverbruik van boven de 3.980.000 kWh of 740.000 m3.

“ Wij onderhandelen altijd eerst met de huidige leverancier, om een overstap te voorkomen.

Wilt u een exacte berekening?

Voor al deze vragen en meer kunt u voortaan direct bij The Bill Doctor terecht. Wilt u ook een berekening of uw school/stichting verplicht is tot Europese aanbesteding?

Neem dan gerust contact met ons op: 030-3031714 of info@thebilldoctor.nl.