Wijzigen contractcapaciteit gas

stedin_netbeheer_contractcapaciteit_gas

De afgelopen weken heeft Stedin weer proactief haar klanten benaderd die een grote gasaansluiting hebben met een gecontracteerde gas capaciteit.
Stedin biedt deze klanten de mogelijkheid om eens per jaar de contractcapaciteit aan te passen.

De contractcapaciteit is de hoeveelheid gas die Stedin “reserveert” op het netwerk per uur dat door een gasaansluiting verbruikt kan worden. Wordt er meer verbruikt dan is dit geen probleem, de contractcapaciteit wordt dan automatisch aangepast.
Stel de contractcapaciteit is 80 m3/uur dan houdt Stedin er rekening mee dat deze hoeveelheid gas beschikbaar moet zijn. Voor deze reservering betaal je een bedrag van € 20,83 (excl. BTW) per m3/uur dat voor de specifieke aansluiting gereserveerd wordt. In het geval van een contractcapaciteit van 80 m3/uur betaalt u hier € 1.666,40 per jaar voor.

In de brieven die Stedin onlangs naar haar klanten heeft gestuurd wordt aangegeven wat de hoogst gemeten capaciteit van het afgelopen jaar is, op basis van de informatie die Stedin verstrekt kan je vervolgens de contractcapaciteit voor volgend jaar aanpassen. Bij de controle voor onze klanten constateerden wij dat al onze klanten de contractcapaciteit fors was overschreden, dit leek ons niet logisch, daarom hebben wij contact met Stedin opgenomen om dit uit te laten zoeken.

Nadat Stedin het een en ander heeft uitgezocht kwam men tot de volgende conclusie:Allereerst moeten wij vermelden dat wij wegens een correctie in de maand januari 2016 per ongeluk twee keer de hoogte piek bij elkaar opgeteld zijn. Onze excuses hiervoor.”

Dit betekent dat de weergegeven maximum capaciteit door Stedin niet correct is. In het geval van bovengenoemde aansluiting (80 m3/uur) gaf Stedin aan dat het maximum 143 m3/uur is, in werkelijkheid was het maximum 78 m3/uur. Zouden we de capaciteit aanpassen (op basis van de brief van Stedin) dan zou de klant aankomend jaar € 1.312,30 (excl. BTW) teveel betalen.

Heeft u een dergelijke brief van Stedin ontvangen dan adviseren wij u om contact met Stedin op te nemen.
Uiteraard kan The Bill Doctor u ook ondersteunen bij het uitzoeken van de juiste contractcapaciteit.

Hiervoor kunt u contact opnemen met info@thebilldoctor.nl of 030-3031714

 

 

Deel dit artikel
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *