Besparen op netbeheerkosten voor uw zakelijke aansluiting

Wanneer u voor een zakelijke aansluiting de energiecontracten afsluit, dan is het goed om te weten dat u voor uw organisatie misschien flink kunt besparen op netbeheerkosten.

Maar hoe weet u of uw organisatie voor zoiets in aanmerking komt? En wat moet u doen om dit te regelen? En wat kan The Bill Doctor voor u doen?

De antwoorden op deze vragen leest u in dit artikel. Maar eerst leg ik uit wat er wordt verstaan onder transportkosten. En wat we verstaan onder netbeheerders. En wat zij doen. Zodat duidelijk is waar we het over hebben.

Netbeheer

Het netbeheer wordt uitgevoerd door netbeheerbedrijven oftewel netbeheerders. Zij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van alle netwerkaansluitingen. Daarnaast regelen zij het daadwerkelijke transport van elektriciteit en gas door de leidingen.

Vroeger regelde de overheid het transport en het onderhoud hiervan. Sinds de liberalisering van de markt beheren zelfstandige bedrijven dit.

Wie het netwerk in uw regio beheert, ligt vast. U kunt dus niet kiezen voor een andere netbeheerder. Stedin, Enexis en Liander zijn bekende grote netbeheerders. Maar het kan heel goed dat u met een andere netbeheerder te maken heeft. Of met meerdere, indien u in meerdere regio’s grootzakelijke aansluitingen beheert.

Kleinzakelijke aansluitingen

Wanneer u een kleinzakelijke aansluiting heeft, betaalt u uiteraard ook voor transportkosten. Maar bij kleinzakelijke aansluitingen loopt de betaling via de leverancier. Zij dragen het bedrag voor u af aan de netbeheerder. U sluit dus geen apart contract af.

Tarieven netbeheer

De tarieven voor netwerkbeheer verschillen per netbeheerder. Raadpleeg ons blog met daarin het overzicht van de netbeheerkosten voor kleinzakelijke aansluitingen die sinds 2017 gelden.

Aansluitwaarde te hoog?

Vroeger werden de transportkosten voor kleinzakelijke aansluitingen afgerekend naar rato van verbruik. Sinds 1 januari 2005 wordt er een vast bedrag per aansluiting per jaar in rekening gebracht. Daardoor zijn veel aansluitingen die voor 2005 zijn geplaatst veel zwaarder dan nodig. Met onnodig hoge jaarlijkse kosten tot gevolg.

In samenwerking met een partner biedt The Bill Doctor de mogelijkheid om het benodigde maximale vermogen van uw kleinzakelijke aansluiting te meten. Wanneer mogelijk verlagen wij de aansluiting met een doorlopende besparing tot gevolg.

Wat kost het u?

Enkel wanneer blijkt dat uw aansluitwaarde inderdaad te hoog is, betaalt u éénmalig 750 euro. De terugverdientijd ligt gemiddeld tussen de 8 maanden en 2,5 jaar.

Mocht uit de meting blijken dat uw aansluiting niet kan worden verlaagd, dan kost het u niets. Dan weet u kosteloos dat u goed zit.

Grootzakelijke aansluitingen

Voor elektra-aansluitingen met een capaciteit >3x80A en gasaansluitingen met een capaciteit >G25 geldt dat er sprake is van een grootzakelijke aansluiting. In dat geval sluit u een apart contract af met de netbeheerder.

Voor grootzakelijke aansluitingen liggen de tarieven iets complexer. Uitrekenen hoe u hierop kunt besparen is maatwerk. The Bill Doctor kan u hierbij zeer goed van dienst zijn.

Besparing op transportkosten

The Bill Doctor onderzoekt vrijblijvend of uw netwerkcontract administratief optimaal is ingeregeld. Wij maken 2 zaken inzichtelijk:

  • Dat wat u nu betaalt
  • De besparing die wij mogelijk kunnen maken

Indien gewenst realiseren wij de besparing voor u.

Geen rompslomp

Voor grootzakelijke aansluitingen betreft dit puur een administratieve wijziging. Fysiek wijzigt er niets. Er verandert dus weinig, behalve de hoogte van de rekening.

En het leuke is: die besparing komt jaarlijks terug, daar hoeft u niets voor te doen.

Om een indicatie te geven: de gemiddelde besparing van onze klanten is € 750,- op jaarbasis.

Wat kost het u?

Netwerkkosten berekenen is voor ons dagelijkse kost. We doen dit regelmatig. Daarom kunnen we de prijs interessant houden voor u. The Bill Doctor rekent door wat u kunt besparen.

Wanneer de uitkomst positief is, vragen wij 1/3e van de besparing over het 1e jaar als vergoeding. Dat is eenmalig. En wanneer er geen besparing op volgt, kost het u niets.

No cure, no pay.

Daarna is het voordeel geheel ten gunste van uw organisatie. Elk jaar weer. En dat kan behoorlijk oplopen.

Gratis voor grootzakelijke aansluitingen die klant worden

Wanneer u uw energiecontract bij ons in beheer geeft, dan realiseren wij deze besparing zelfs kosteloos voor u.

In de afgelopen 7 jaar heeft The Bill Doctor voor ruim 70 organisaties meer dan € 110.000,- (excl. BTW) bespaard op jaarbasis!

Tijdsindicatie

Zoals ik al aangaf, rekent The Bill Doctor uit wat u kunt besparen. Is de uitkomst van het onderzoek positief? Dan kunnen we direct starten met het traject. Wij begeleiden dit voor u. Gemiddeld duurt dit 6 tot 8 weken.

Ook van start met (automatisch) besparen op netwerkkosten?

Wilt u ook weten hoeveel uw organisatie kan besparen op de netbeheerkosten?

Neemt u dan gerust contact met ons op:

Telefoon: 030-3031714 of via e-mail: info@thebilldoctor.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.