Informatieplicht energiebesparing: voor 1 juli a.s. aanmelden

Meer dan 100.000 bedrijven hebben een informatieplicht energiebesparing volgens de Wet Milieubeheer. Voor 1 juli a.s. moeten al deze bedrijven bij de overheid aangeven wat zij doen om energie te besparen. Op dit moment heeft slechts 2 procent voldaan aan deze plicht.

 

Wie?

Organisaties waarvan het pand een jaarverbruik heeft boven de: 50.000 kWh en/of 25.000 m³ moeten een rapport in dienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) .

 

Wat?

Het rapport dient om inzicht te krijgen in de besparingsmogelijkheden én reeds genomen maatregelen.

 

Wanneer?

Vóór 1 juli 2019 dient het bedrijf de informatieplicht nageleefd te hebben en naar waarheid een compleet rapport te hebben ingediend.

 

Hoe?

Via het E-loket van de RVO.nl dient er een rapport ingediend te worden. Let wel: hiervoor moet uw organisatie echter wel een E-herkenningsmiddel hebben. Tevens dient u over voldoende technische kennis te beschikken om tot 80 energie-technische vragen te beantwoorden.

 

Waarom?

De overheid wil een betere grip krijgen op de verduurzaming. Vervolgens zal men deze gaan controleren en handhaven. De toezichthouder kan op deze manier de bedrijven bezoeken die achterlopen met het treffen van energiebesparingsmogelijkheden.

Indien er geen rapport wordt ingediend, kan de handhaver een dwangsom opleggen; te beginnen bij € 1000 per overtreding!

 

The Bill Doctor ontzorgt!

In samenspraak met de overheid hebben wij een enquête ontwikkeld, zodat elke ondernemer deze via begrijpelijke taal en naar waarheid kan invullen. Natuurlijk assisteren wij hierbij.

Daarnaast weten wij precies hoe het rapport ingediend moet worden. Dit alles kunnen wij verzorgen voor een vast bedrag van € 250,- (excl. btw). Bent u deelnemer van ons collectief, dan krijgt u korting.

 

Neem contact met ons op: 030-3031714 of stuur een mail naar: info@thebilldoctor.nl. Zie ook: Informatieplichtmilieubeheer.nl.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.