Stop registratie dag- en nachttarief bij conventionele meters

Alle netbeheerders in Nederland zullen per 01 juli aanstaande het verouderde TF-Signaal (toonfrequent signaal), met toestemming van de ACM uitzetten. Dit betreft een signaal van conventionele meters, dat netbeheerders gebruiken om het verschil in normaal- en dalverbruik te scheiden. Voorheen werd dit aangeduid als dag- en nachtverbruik. Daar de signalering voor conventionele meters niet meer gebruikt gaat worden, zal uw volledige verbruik, vanaf 1 juli tegen een enkeltarief worden afgerekend.

 

Wat betekent dit voor mijn elektriciteitstarief?

In de overeengekomen leveringsovereenkomst(en) middels The Bill Doctor, is er naast het normaal- en daltarief, ook een enkeltarief contractueel gerealiseerd. De afgelopen decennia waren de verschillen tussen normaal- & daltarief en het enkeltarief een stuk groter. Hierdoor probeerde de overheid de dagelijkse piekbelasting te spreiden. Bijvoorbeeld door bepaalde productieprocessen te laten verplaatsen naar de avond en nacht.
Vanuit onze collectieve tariefstelling is het verschil beperkt, waardoor het effect op de energiekosten op jaarbasis naar verwachting niet erg groot is.

 

Wilt u vanaf 1 juli gebruik blijven maken van het dubbeltarief?

U kunt uw netbeheerder verzoeken om alsnog een slimme meter te laten plaatsen. Indien uw aanvraag reeds is ingediend en er een slimme meter geplaatst gaat worden, verandert uw afrekenmethode niet. Mits de plaatsing voor / omstreeks 1 juli 2021 plaatsvindt.

 

Wilt u weten of u beter uit bent met een dubbel- of enkeltarief? Laat ons een vrijblijvende energiescan uitvoeren.

Energiescan

Wilt u weten wat wij voor u kunnen besparen? Middels een op maat gesneden advies maken wij inzichtelijk hoeveel uw organisatie precies kan besparen. De scan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een advies op maat per e-mail. Het enige dat u hoeft te doen is een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden in onderstaand vlak. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem; u kunt meerdere nota's uploaden.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.

     

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.