Steunpakket energiekosten voor het mkb

 

 

Op 13 oktober j.l. kwam naar buiten dat het Kabinet voornemens is om de helft van de stijging van de energiekosten van kleine en middelgrote bedrijven op zich te nemen. Deze reparatie kost 2,5 – 3 miljard euro.

 

 

 

Om in aanmerking te komen voor dit pakket zijn de volgende voorwaarden uitgelekt:

 • Bedrijven moeten minstens 12,5% van hun omzet zijn aan energiekosten. Denk hierbij aan energie-intensieve bedrijven als bakkers en slagers;
 • Deze bedrijven moeten minimaal 5.000 m3 of 50.000 kWh op jaarbasis verbruiken;
 • Men mag maximaal 250 medewerkers hebben;
 • De kosten worden met een maximum van 160.000 euro per bedrijf gecompenseerd.

Deze maatregel zou dit voorjaar in moeten gaan voor minimaal een jaar. Tot die tijd kan met een beroep doen op staatsgarantie bij een banklening of uitstel van betaling van belastingen krijgen.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Upload hieronder uw nota.

 

Energiescan

Wilt u weten wat wij voor u kunnen besparen? Middels een op maat gesneden advies maken wij inzichtelijk hoeveel uw organisatie precies kan besparen. De scan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een advies op maat per e-mail. Het enige dat u hoeft te doen is een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden in onderstaand vlak. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem; u kunt meerdere nota's uploaden.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.

   

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.