Als ondernemer overstappen naar dynamische energietarieven in 2023?

Als ondernemer overstappen naar dynamische energietarieven in 2023? Waar moet je dan op letten?

Houd rekening met je verbruik:

Als ondernemer is het belangrijk om te weten hoeveel energie je verbruikt, zodat je een goede inschatting kunt maken van de kosten bij dynamische energietarieven. Probeer bijvoorbeeld energiezuinige apparaten te gebruiken en het licht uit te doen als je het pand verlaat. Zo kun je kosten besparen en het milieu ontzien.

Vergelijk verschillende aanbieders:

Er zijn verschillende aanbieders van dynamische energietarieven voor ondernemers, dus het is aan te raden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo kun je zien wat de gemiddelde tarieven zijn en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende aanbieders.

Let op de minimale en maximale tarieven:

Bij dynamische energietarieven zijn er vaak minimale en maximale tarieven. Dit betekent dat je nooit meer zult betalen dan het maximale tarief, maar je kunt ook minder betalen als het verbruik lager is dan het minimale tarief. Het is daarom belangrijk om deze tarieven in de gaten te houden, zodat je weet wat je maximaal kunt verwachten te betalen.

Maak gebruik van slimme meters:

Als je overstapt naar dynamische energietarieven, kun je erover nadenken om slimme meters te laten installeren. Een slimme meter geeft real-time informatie over je energieverbruik, zodat je precies kunt zien hoeveel je verbruikt en hoeveel je betaalt. Zo kun je beter bepalen hoe je je verbruik kunt verminderen en kosten kunt besparen.

Controleer de voorwaarden:

Voordat je overstapt naar een contract met dynamische energietarieven, is het belangrijk om de voorwaarden goed te lezen. Zo kun je zien wat de opzegtermijn is, of er aanvullende kosten zijn en of er bepaalde clausules zijn waar je rekening mee moet houden. Houd er rekening mee dat de voorwaarden voor ondernemers vaak anders zijn dan voor particulieren, dus lees deze goed door voordat je een beslissing maakt.

Over The Bill Doctor

The Bill Doctor realiseert besparingen aan de ‘kostenzijde’ van de energienota. Wij zorgen er voor dat u minder betaalt, voor hetzelfde verbruik. Daarnaast zijn wij uw klantenservice, vragen stelt u gewoon aan ons. Middels een op maat gesneden advies maken wij inzichtelijk hoeveel uw organisatie precies kan besparen. De scan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een advies op maat per e-mail.

Het enige dat u hoeft te doen is hier een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem; u kunt meerdere nota’s uploaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.