Leverancier DVEP stopt per 01-01-2024 vanwege financiele problemen

Vandaag werd bekend dat DVEP per 01-01-2024 stopt met de levering van elektriciteit en gas aan haar klanten. Nadat wij op 11-10-2022 al informeerde over facturatieachterstanden bij de leverancier, is nu bekend geworden dat het Amerikaanse moederbedrijf UGI heeft besloten geen geld meer in DVEP te steken. Daar er geen partijen zijn die de leverancier willen overnemen, heeft DVEP al haar klanten een bericht gestuurd dat zij de levering per 01-01-2024 staken. Hierdoor komen honderd gemeenten, mkb-bedrijven en schoolbesturen van ruim 6.500 scholen binnen 8 maanden zonder leverancier te zitten.

 

Bericht d.d. 11-10-2022

Vandaag (11-10-2022) kwam via het Financieel Dagblad naar buiten dat energieleverancier DVEP in de problemen lijkt te zijn gekomen. Zij nemen geen nieuwe klanten meer aan en incasseert al sinds mei geen voorschotbedragen meer. DVEP geeft niet aan wat de reden is van deze facturatieachterstand.

 

De Vrije Energie Partij (DVEP) is marktleider op het gebied van energielevering aan scholen en gemeenten. Ongeveer 80% van alle scholen en 35% van alle gemeentes zijn klant bij DVEP vaak via het energiecollectief Energie voor Scholen (EvS) van Hellemans. Dit betekent dat ruim 6.500 scholen beleverd, doorgaans op basis van meerjarige contracten. De vraag is of deze contracten kunnen worden gerespecteerd op het moment dat de problemen aan houden.

 

Wordt uw organisatie op dit moment door DVEP beleverd? Neem vrijblijvend contact met op ons en wij helpen u verder: info@thebilldoctor.nl en 030-3031714.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.