De impact van collectieve inkoop op uw bedrijfsbudget: een case study

In een tijd waarin kostenbeheersing van cruciaal belang is voor het succes van een bedrijf, zoeken organisaties voortdurend naar manieren om hun uitgaven te optimaliseren. Een van de meest effectieve strategieën hiervoor is collectieve inkoop van energie, een aanpak die organisaties in staat stelt om gezamenlijk scherpere tarieven te bedingen bij energieleveranciers. Maar wat voor impact heeft collectieve inkoop nu eigenlijk op het bedrijfsbudget? Laten we dit verkennen aan de hand van een case study.

Stel je voor, een middelgroot bedrijf met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 50.000 kWh en een gasverbruik van 20.000 m3. Voorheen betaalde dit bedrijf €0,12 per kWh voor elektriciteit en €0,40 per m3 voor gas, met een totale jaarlijkse energierekening van €20.000.

Op zoek naar manieren om hun energiekosten te verlagen, besloot het bedrijf zich aan te sluiten bij een collectief energie-inkoopprogramma, zoals aangeboden door The Bill Doctor. Door deel te nemen aan het collectieve inkoopprogramma kon het bedrijf profiteren van scherpere tarieven die waren bedongen door de gezamenlijke inkoopkracht van meerdere organisaties.

Na de overstap naar het collectieve inkoopprogramma betaalde het bedrijf nu €0,10 per kWh voor elektriciteit en €0,35 per m3 voor gas. Dit resulteerde in aanzienlijke besparingen op hun energierekening. De nieuwe totale jaarlijkse energierekening bedroeg slechts €16.500, wat neerkomt op een besparing van maar liefst €3.500 per jaar.

Deze case study illustreert duidelijk de impact die collectieve inkoop kan hebben op het bedrijfsbudget. Door deel te nemen aan een collectief energie-inkoopprogramma kunnen organisaties profiteren van aanzienlijke kostenbesparingen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid van energielevering.

Als uw organisatie ook op zoek is naar manieren om haar energiekosten te verlagen en haar bedrijfsbudget te optimaliseren, overweeg dan om deel te nemen aan een collectief energie-inkoopprogramma zoals aangeboden door The Bill Doctor. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende energiescan op maat en ontdek hoeveel uw organisatie kan besparen.

Energiescan

Wilt u weten wat wij voor u kunnen besparen? Middels een op maat gesneden advies maken wij inzichtelijk hoeveel uw organisatie precies kan besparen. De scan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een advies op maat per e-mail. Het enige dat u hoeft te doen is een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden in onderstaand vlak. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem; u kunt meerdere nota's uploaden.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.